Linkovi

Pitsburg Stilers - prvi tim sa šest šampionskih titula u NFL


Proteklo veče u Sjedinjenim Držama, bilo je potpuno u znaku Superboula, velikog finala plej-offa Nacionalne fudbalske lige (NFL). O spektaklu koji su u Tampi priredili igrači Pitsburga i Arizone zasigurno će se još dugo pričati.

Bila je to noć koja nije razočarala ljubitelje fudbala. Nezaboravna dodavanja... šeme... i nesvakidašnji pohod Džemsa Herisona, koji je prvi put u istoriji Superboula pretrčao 100 jardi do tačdauna.

Bila je to zaista zvjezdana noć u Tampi.

Dženifer Hadson je pjevala američku himnu, što joj je bio prvi nastup nakon nedavne porodične tragedije.

Potom je "The Boss", Brus Springstin, uveličao spektakl nastupom u poluvremenu.

Konačno, neizvjesna završnica i pobjeda 27-23, do koje su stigli u posljednjem minutu susreta, učinila je tim iz Pitsburga jedinim osvajačem 6 titula u istoriji NFL-a.

Zahvaljujući “probuđenom” kvoterbeku Marku Vorneru, tim iz Arizone uspio je da nadoknadi 13 poena prednosti koje su Stilersi imali svega 10 minuta prije kraja susreta. Tačdaun Lerija Ficdžeralda 2 i po minuta prije karaja doveo je Kardinalse u vođstvo 23-20.

Tada je na scenu stupio kvoterbek Ben Retlisberger. Nevjerovatni Santonio Holms je uhvatio retlisbergerov pas u samom ćošku protivničke posljednje zone, za tačdaun i trijumf svega 37 prije kraja.

Holms je proglašen za MVP-a finala, a trener Stilersa Majk Tomlin, postao je najmlađi osvajač Superboula.

XS
SM
MD
LG