Linkovi

Pakistan uhapsio jednog osumnjičenog za napade u Mumbaju 


Bezbednosne snage u Pakistanu izvršile su napad na, kako se podozreva, logor militanata jedne zabranjene organizacije koju Indija krivi za prošlomesečne smrtonosne napade u Mumbaju.

Očevici navode da su pakistanske snage izvele raciju juče u blizini Muzafarabada, glavnog grada dela Kašmira pod pakistanskom kontrolom. Saradnik Glasa Amerike Rošan Mugal, koji je u tom regionu, posetio je poprište racije i kaže da su očevici ispričali kako su čuli eksplozije dok su bezbednosne snage pretraživale logor i hapsile osumnjičene.

Logorom upravlja islamska humanitarna organizacija Džamat ud-Dava koja se smatra paravanom za zabranjenu militantnu grupu Laškar-e-Taiba. Indija je inače okrivila tu grupu da stoji iza napada u Mumbaju. Funkcioneri pakistanske vlade nisu komentarisali pomenutu akciju, ali se u agencijskim izveštajima danas navode izjave pakistanskih obaveštajnih funkcionera da su bezbednosne snage tokom pomenute racije, pritvorile jednog od navodnih organizatora napada u Mumbaju kao i još nekoliko ljudi. U izveštajima se osumnjičeni identifikuje kao Zaki ur-Reman Lakvi.

XS
SM
MD
LG