Linkovi

Agencija za atomsku energiju objavljuje izveštaje o Iranu, Siriji


Medjunarodna agencija za atomsku energiju danas bi trebalo da objavi izveštaje o Iranu I Siriji. Agencija svoj izveštaj o Siriji zasniva na istrazi o potencijalno nuklearnom postrojenju u Siriji koje je Izrael bombardovao prošle godine.

ponedeljak da izveštaj ne sadrži konačne zaključke. On je naveo das u istražitelji UN pronašli tragove uranijuma na toj lokaciji, ali da nije jasno odakle on potiče. Sirija poriče da krije bilo kakve nuklearne aktivnosti I tvrdi da su tragove uranijuma mogle da ostave izraelske bombe.Izrael je saopštio da je bombardovao lokaciju al-Kibar u Siriji, zato što je u pitanju gotovo završeno nuklearno postrojenje.

Medjunarodna agencija za atomsku energiju danas bi takodje trebalo da iznese izveštaj o iranskim nuklearnim aktivnostima. Zapadne zemlje sumnjaju da Iran nastoji da gradi nuklearno oružje, iako Teheran tvrdi da njegov nuklearni program ima civilnu namenu.

Iranski zvaničnici izjavili su da se nadaju da izveštaj Medjunarodne agencije za atomsku energiju neće biti zasnovan na "neosnovanim tvrdnjama".

XS
SM
MD
LG