Linkovi

Emanuel: U fokusu Obamine administracije  biće ekonomija


Budući šef osoblja Bele kuće u administraciji novoizabranog američkog predsednika Baraka Obame, Ram Emanuel, izjavio je da će ekonomija biti prioritet nove administracije.

U intervjuima TV mrežama ABC i CBS, kongresmen iz Ilinoisa, Ram Emanuel, izjavio je da je Obama obećao da će preduzeti energične mere kako bi se suočio sa ekonomskim problemima zemlje. On je dodao da je Obama jasno stavio na znanje da namerava da upravlja zemljom u saradnji sa obe stranke. Emanuel je dodao da će veliki izazovi sa kojima se zemlja suočava zahtevati da vodje Demokratske i Republikanske partije rade zajedno na otklanjanju tih problema.

Prethodno je Džon Podesta, direktor Obaminog tima za tranziciju vlasti, izjavio za nedeljni program mreže Fox News da će prvi zadatak novog predsednika biti da realizuje plan o ekonomskom stimulasnu. Medjutim, naveo je da je na predsedniku Džordžu Bušu da pomogne u sprovodjenju tog predloga. Buš i Obama trebalo bi da se sastanu u ponedeljak kako bi razgovarali o prenosu vlasti sa stare na novu administraciju.

XS
SM
MD
LG