Linkovi

Pred prvu konferenciju za novinare, novoizabrani predsednik Obama razgovara sa ekonomskim savetnicima


Novoizabrani američki predsednik Barak Obama danas se sastaje sa svojim ekonomskim savetnicima u Čikagu radi diskusije o izazovima koji predstoje u vezi sa ekonomskom krizom u zemlji. U Obaminom timu su funkcioneri iz bivše i aktuelne administracije, kao i neki istaknuti privrednici, poput legendarnog investitora Vorena Bafeta.

Sastanku će takodje prisustvovati bivši sekretar za finansije Lorens Samers i bivši predsednik Uprave federalnih rezervi, Pol Voker. Obojica su pominjani kao kandidati za položaj sekretara za finansije. Novoizabrani predsednik će, prema očekivanjima, uskoro saopštiti koga će imenovati za taj položaj.

Nakon sastanka Obama će održati prvu konferenciju za štampu od kako je pobedio na izborima.

Press konferenciju na engleskom jeziku možete pratiti uživo na našem internet sajtu.

Barak Obama juče je saopštio da će šef osoblja u njegovoj Beloj kući biti kongresmen Ram Emanuel, koji je takodje radio u administraciji bivšeg predsednika Bila Klintona.

U saopštenju Obama je nazvao Emanuela „dobrim prijateljem“ i rekao da ne zna nikog sposobnijeg „da završava stvari“. Medjutim, lider republikanaca u Predstavničkom domu, Džon Boner, rekao je da je taj agresivni demokrata „ironičan“ izbor novoizabranog predsednika, koji je obećavao da će politika postati uljudnija.

XS
SM
MD
LG