Linkovi

Lider Srpske liste Andrija Mandić prebačen u bolnicu i oseća se bolje


Lider Srpske liste Andrija Mandić, koji je nakon 13 dana štrajka glađu prebačen u Klinički centar Crne Gore, noć je proveo mirno i njegovo stanje je bolje, rekao je direktor Urgentnog centra Vladimir Dobričanin.

Mandić je sinoć nakon 13 dana štrajka prebačen u Urgentni centar Crne Gore, jer mu se zdravstveno stanje znatno pogoršalo. Dobričanin je rekao da Mandić prima odgovarajuću terapiju, da mu je "značajnije bolje" i da će u bolnici ostati još dan ili dva.

Mandić je počeo štrajk glađu 13. oktobra iz protesta zbog odluke Vlade Crne Gore da prizna nezavisnost Kosova, a od prije dva dana odbio je da uzima i vodu.

Funkcioner Srpske narodne stranke Goran Danilović kazao je tokom jučerašnjeg dana da je došlo do ozbiljnog narušavanja Mandićevog zdravstvenog stanja, zbog čega su njegove stranačke kolege donijele odluku da mu se pruži medicinska pomoć. On je novinarima rekao da je Mandić insistirao da mu se medicinska pomoć pruži u stranačkim prostorijama u Skupštini Crne Gore, gdje je štrajkovao.

Mimo Mandićeve volje, morali smo da prekinemo njegov štrajk i nismo dozvolili da mu se pomoć ukaže tamo, već je lider SL prebačen u Urgentni centar“, kazao je Danilović.

On je naveo da je tu odluku donijelo rukovodstvo SNS, shodno preporuci predsjednika Demokratske srpske stranke Ranka Kadića, koji je brinuo o zdravstvenom stanju Mandića. Danilović je kazao da Mandić „sada u dobrim rukama“ i da očekuje njegov oporavak.

Nismo mogli dozvoliti da situacija preraste u nešto više od ovoga, bio je krajnji trenutak i ovo je moralo ovako da se završi“, rekao je on.

XS
SM
MD
LG