Linkovi

Pregovori o dvojnom državljanstvu trebalo bi da počnu u Beogradu


Pregovori Crne Gore i Srbije o dvojnom državljanstvu trebalo bi da počnu u srijedu 1. oktobra u Beogradu, najavio je danas crnogorski ministar unutrašnjih poslova Jusuf Kalamperović.

Kalamperović je na konferenciji za novinare, nakon susreta sa ministrom unutrašnjih poslova Republike Srpske Stanislavom Čađom, rekao da ga je o tome obavijestio srpski kolega Ivica Dačić.

„Javio mi se danas Dačić i načelo smo se dogovorili da sljedeće srijede otvorimo razgovore u Beogradu. Još nismo dobili viđenje i srpski predlog sporazuma o dvojnom državljanstvu, ali obećao mi je da će ga poslati faksom tokom dana", kazao je Kalamperović.

On je kazao da je Crna Gora prije osam dana svim bivšim republikama Jugoslavije, pa i BiH, dostavila predlog sporazuma o dvojnom državljanstvu. „Očekujemo reakciju, da se jave i počnemo razgovore"

Kalamperović je najavio da će pregovori o Sporazumu o državnoj granici Crne Gore i BiH početi u oktobru. Pregovori bi trebalo da traju nekoliko mjeseci, a zvaničnici obje zemlje više puta su saopštili da između Crne Gore i BiH nema otvorenih pitanja o granici.

Crnogorski ministar je kazao i da zvaničnici ministarstava unutrašnjih poslova Crne Gore i RS pri svakom susretu konstatuju sve bolju saradnju tih resora i policija, kao i da se dogovaraju o narednim zadacima.

Ministar unutrašnjih poslova RS Stanislav Čađo rekao je da susreti delegacija dvaju Ministastava "nisu razgovori koji na tome završavaju", navodeći da su prethodni susreti rezultirali sa nekoliko veoma uspješnih akcija.

„Naša želja i čvrsto opredjeljenje je da tako nastavimo", zaključio je on.

XS
SM
MD
LG