Linkovi

Vašington: Povratak tinejdžerske pop senzacije New Kids on the Block


New Kids on the Block su vokalna pop-grupa, koja je 1980-ih izazvala pomamu medju ženskom tinejdžerskom publikom, i snimila nekoliko albuma, od kojih su dva dospela na prvo mesto Bilbordove liste. Sada, 14 godina kasnije, svi originalni članovi grupe su se ponovo okupili. Džoi Mekintajer, koji se pridružio bendu uoči svog trinaestog rodjendana, gostovao je u muzičkom programu Glasa Amerike kada je nedavno posetio Vašington.

New Kids on the Block su Doni Valberg, Deni Vud, Džordan i Džonatan Najt, i Džoi Mekintajer. Džoi kaže da je za njih muzika - dugogodišnja strast.

«I pre nego što sam postao član New Kids on the Block, odrastao sam glumeći u pozorištu i pevajući, uvek sam voleo da budem na bini pred publikom. To je divna karijera i veoma sam zahvalan za nju» - kaže Mekintajer .

Na svom petom solo albumu «Talk to Me», Mekintajer peva u stilu Frenka Sinatre. On kaže da su se snimanjem te ploče ostvarili njegovi snovi.

«To je nešto što sam dugo čekao, odrastao sam pevajući tu muziku. Mnogi me znaju po grupi «New Kids on the Block», po mom iskustvu u pop vodama, ali često im kažem da mi je ova muzika važna, i najbliža srcu.»

Osvrćući se na svoju karijeru, Mekintajer kaže da nikada nije sanjao da će postići takav uspeh.

«Mi smo samo bili petorica klinaca koji su želeli da nastupaju, zabavljaju druge i ujedno se dobro provode... Bio sam četiri ili pet godina mladji od svih ostalih, tako da su možda oni malo više bili zainteresovani za poslovnu stranu svega, ja sam se samo zabavljao... svi smo se zabavljali. Niko nije mogao da nas pripremi na to koliko ćemo postati popularni.»

I posle 70 miliona prodatih albuma širom sveta, Džoi je i dalje oduševljen zbog uspeha New Kids on the Block, a posebno brojem obožavateljki benda.

«Imali smo puno energije, harizme i dobre pesme. Privukli smo čitavu generaciju, uglavnom devojaka, oko 97,9 posto devojaka, ali su nas slušali i neki dečaci. Mislim da bih ja bio fan New Kids-a i da nisam bio u grupi. U svakom slučaju, devojke su taman bile uzrasta kada luduju za dečacima, kada vrište od oduševljenja... Mnogo toga se poklopilo da bi se dogodila naša magija.»

Džoi Mekintajer ovih dana ima mnogo obaveza, sa svojom solo karijerom i predstojećom turnejom ponovo okupljenih New Kids.

«Volim da nastupam na koncertima, volim da delim muziku, da pevam pred publikom. To znači da morate da ostanete na sceni i dajete sve od sebe. DRago mi je što će ljudi čuti našu novu muziku, i verujem da će im se dopasti.»

New Kids on the Block započinju turneju ovog vikenda, a sa njima, kao predgrupa, nastupa i Nataša Bedingfild. Grupa će promovisati i svoj novi CD, koji još nije dobio ime, što je prvi album «novih klinaca» u 14 godina.

Povezani članci

XS
SM
MD
LG