Linkovi

Nestabilne cene goriva u SAD mnoge Amerikance čine nervoznim


Posle Drugog svetskog rata san mnogih Amerikanaca bio je da kupe kuću negde u predgrađu. Državni programi obezbeđivali su ratnim veteranima povoljne kredite pa je gradnja porodičnih kuća u predgrađima cvetala. Kuće su bile veće od stanova, a škole bolje nego u gradu. Benzin je bio jeftin, a autoputevi sagrađeni posle rata obezbeđivali su brz i udoban odlazak na posao i povratak sa njega. Ali sa poskupljenjem goriva Amerikanci sada preispituju svoju ljubav prema životu u predgrađima.

Građevinari, kao što je Sten Sloter, iz vašingtonske firme Paradajm development korporejšn, uočili su taj trend.

"Čim prođu kroz vrata ljudi počnu da razmišljaju o tome kako da ostave kola i koriste prednosti metroa," kaže Sloter.

Sloter je jedan od mnogih investitora koji grade stambene zgrade oko gradskih stanica metroa. Prodavnice i bisokopi dolaze odmah za njima.

Ali život u stanovima nije za svakoga. Mnogi Amerikanci još uvek žele kuću, baštu i komšije koje znaju. Jedino je što bi da su bliže gradu - kao Met i Rebeka Ventzel - koji su pronašli tihi kraj, neposredno kraj Vašingtona.

"Kada bismo mogli ne bismo uopšte ulazili u kola. Ja vozim bicikl, moji sinovi i žena takođe, obožavamo da provodimo vreme napolju. U bašti imamo kuću na drvetu u kojoj uživamo da se igramo," kaže Ventzel.

Ali supruga Rebeka ukazuje na negativnu stranu toga - kuće bliže gradu su skuplje i manje.

"Kuhinja nam je mala, kao i kupatilo. Nemamo sve ono što bismo imali da smo dalje od grada. Ali to je okej, vreme sa porodicom je važnije," kaže Rebeka.

Kraće vreme provedeno u vožnji do posla znači da Mat i Rebeka mogu da budu duže zajedno, i sa decom, dok troškove vožnje mogu da podele sa drugim susedima.

Prema Federalnoj upravi za autoputeve, marta ove godine, kada su cene goriva počele da rastu, Amerikanci su prešli kolima 20 milijardi kilometara manje nego marta prethodne godine. Prodavnice bicikla kažu da je u poslednjih šest meseci naglo porastao broj onih koji odlaze na posao biciklom. Drugi pak radije koriste javni prevoz. Stambeni prostor u gradovima skuplji je nego u predgrađima, ali Sten Sloter kaže da se ta investicija isplati.

"Taj prostor postaje sve vredniji kako saobraćajne gužve i cene goriva rastu, u urbanim područjima poput Vašingtona," kaže Sloter.

Bez obzira da li su u pitanju cene goriva, vreme provedeno u prevozu, afinitet prema hodanju ili vožnji bicikla, neki Amerikanci očigledno misle da je trava zelenija u gradu - nego u predgrađu.

XS
SM
MD
LG