Linkovi

Mur: Ratovi doneli mnogo patnje ljudima na prostoru bivše Jugoslavije


Američki ambasador u Crnoj Gori Roderik Mur uručio je danas udžbenike učenicima Osnovne škole „Božidar Vuković Podgoričanin“ romske nacionalnosti, izbjeglim sa Kosova, u kampu Konik u Podgorici.


Udžbenike će dobiti 266 romske djece, a donacija je obezbijeđena iz fonda Džulije Taft za pomoć izbjeglicama i raseljenim osobama.

Mur je kazao kako se nada da će donacija poboljšati svakodnevni život porodica koje žive u tom naselju i u obezbjeđivanju bolje budućnosti mlađoj generaciji.

On je rekao da su ratovi tokom 90-tih godina donijeli mnogo patnje mnogim ljudima na prostoru bivše Jugoslavije.

„Jasno je da su mještani Konika, na neki način, živo nasljeđe tragedija koje su se dogodile na u bivše Jugoslavije. Ponosim se time što je američki narod, bar u neku skromnu ruku, u prilici da pomogne onima koji i dalje proživljavaju posljedice tih ratova“, naveo je Mur.

Cilj programa je pomoć najugroženijim dijelovima stanovništva u svijetu. U ime Roma, američkoj ambasadi na donaciji zahvalio je direktor nevladine organizacije Romski krug Veselj Beganaj, dok je učenik četvrtog razreda Osnovne škole „ Božidar Vuković Podgoričanin“ u kampu Konik dva, Mehmed Beriša, zahvalio Sjedinjenim Američkim Državama i ambasadoru Muru.



XS
SM
MD
LG