Linkovi

Hilari Klinton traži podršku za Obamu: Vrijeme da se ujedinimo oko zajedničkog cilja


Donedavno najljući rival Baraka Obame, senatorka Hilari Klinton pozvala je, u obraćanju delegatima Nacionalne demokratske konvencije u Denveru, sve svoje pristalice da bezuslovno stanu uz senatora iz Ilinoja, koji bi u četvrtak i službeno trebalo da prihvati stranačku kandidaturu.

Senatorka iz Njujorka tvrdi da je ponosni pristalica Baraka Obame.

“Bez obzira na to da li ste glasali za mene ili za Baraka, vrijeme je da se ujedinimo oko zajedničkog cilja”, poručila je delgatima Hilari Klinton.

Kazala je kako stranka ne smije dozvoliti da još jedna republikanska administracija ruši nadu Amerikanaca u bolji život. Mi smo svi u istom timu, poručila je Klintonova, dodajući kako niko ne smije ostati po strani kada u novembru bude izjašnjavanje o novom šefu države.

Prethodno je, popularni bivši guvrner Virdžinije, sada kandidat za upražnjenu republikansku stolicu u Senatu, Mark Vorner poručio kako je Obama lider kojeg Amerika treba “u trci za budućnost”.

"Potreban nam je predsjednik koji razumije svijet danas, budućnost koju želimo i promjene koje su nam potrebne”, kazao je Vorner ističući da republikanac Džon Mekejn predstavlja “uglavnom istu” politiku koju je u proteklih osam godina vodila Bušova administracija.

Kritičari stavova koji su se čuli u prva dva dana konvencije glavnom zamjeraju na ne pretjerano oštrim napadima na republikansku administraciju I Džona Mekejna, mada predsjednik stranke Hauard Din kaže da te kritike treba ignorisati jer je još dost vremena ostalo za oštriju retoriku.

I bio je u pravu – Hilari Klinton nije ostala dužna. Kao pristalica i istomišljenik aktuelnog šefa države, iako joj je prijatelja - kazala je - Mekejn ne zaslužuje mandat u Bijeloj kući.

“Nikako, nipošto, ne Mekejn. Podržavam Obamu on mora da bude naš redsjednik”, kazala je Hilari Klinton.

Danas, trećeg dana konvencije, fokus je na spoljnoj politici. Govoriće bivši predsjedik Bil Klinton i kandidat za potpredsjednika senator Džozef Bajden. Delegati će danas takođe i formalno glasati o podršci Obaminoj kandidaturi.

XS
SM
MD
LG