Linkovi

Ženska grupa “Cheetah Girls” preko noći osvojile američku publiku


Od kako je formirana 2002. godine, ženska grupa "Cheetah Girls" postala je muzički fenomen. Grupa namenjena tinejdžerskoj publici, koju je formirala kompanija Volt Dizni, snimila je nekoliko albuma i glumila u dva filma o njihovim životima i muzici. Cheetah Girls su Adrijen Belun, Kili Vilijams i Sabrina Brajan, koje su posle koncerta u Vašingtonu razgovarale sa Lerijem Londonom.

Cheetah Girls su ženska pop-grupa zasnovana na istoimenom serijalu tinejdžerskih bestseler romana. Devojke kažu da su se zabavile kreirajući svoje likove, koji su delom zasnovani na knjigama, a delom na njihovom sopstvenom karakteru. Njihovom uspehu je značajno doprinela činjenica da se sjajno slažu medjusobno.

"Prvi album je veoma dobro prošao, prodao se u dva miliona kopija. Kada smo videle kakvu hemiju imamo zajedno na bini, rešile smo da formiramo pravi bend."

Članice grupe kažu da su se sprijateljile praktično čim su se upoznale, i drago im je što su ostale bliske.

"Velika je sreća što možemo da radimo zajedno, i budemo tako dobre prijateljice i radimo nešto što volimo i što drugi ljudi znaju da cene. Sve je to sjajno", kaže Kili Vilijams.

Devojke su vredno radile da bi dospele do mesta koje zauzimaju danas, kada mogu da više kontrolišu svoju muziku i javne nastupe.

"Mnogo toga smo naučile prilikom naše prve, božićne turneje i to smo primenile u ovoj, novoj turneji. Za dve i po nedelje smo možda ukupno spavale 15 sati, jer smo iskreno želele da što više kreiramo čitavu turneju, da utičemo na scenario koncerta, na rasvetu, na izbor pesama…" priča Sabrina Brajan.

Radeći zajedno, Cheetah Girls su postale još bolje prijateljice.

"Smeh je ono što nas je povezalo. Volimo da se smejemo, volimo da se šalimo… Mi vredno radimo ali se i dobro zabavljamo. Mislim da je to ono što nas je spojilo, smisao za humor, to je ključno za uspeh "Cheetah Girls".

Cheetah Girls planiraju da ostanu zajedno, ali devojke imaju i svoje individualne snove.

"Kao Cheetah Girls, nameravamo da dalje zajedno razvijamo čitav brend, ali takodje imamo planove da nešto radimo I svaka za sebe."

Iako devojke ne mogu da redovno idu u srednju školu i vode normalan život, one dele mnoga iskustva običnih tinejdžera.

"Naš život nije sasvim normalan. Ostvarile smo nešto o čemu smo čitavog života sanjale, ta mogućnost je za nas pravi dar s neba. Dok s jedne strane nećemo imati matursko veče kao naše vršnjakinje, dobijamo neka druga iskustva, radimo nešto zajedno čega ćemo čitavog života moći da se sećamo sa oduševljenjem…"

Svojom muzikom, Cheetah Girls pružaju podršku drugim mladim devojkama širom sveta.

"Mislim da je jedna od najvećih poruka naše grupe poruka o snazi ženske solidarnosti i prijateljstva"

U budućnosti, Cheetah Girls se nadaju svetskoj turneji.

"Uz pomoć Diznija, pošto su naši filmovi počeli da se prikazuju u svetu, nadamo se da će Cheetah Girls otići na medjunarodnu turneju. I kao što kažemo u filmovima, bićemo mejdunarodne super-zvezde"

Cheetah Girls snimaju svoj treći film, "The Cheetah Girls: One World" koji će uskoro biti dostupan na DVD-u. Svaka članica u medjuvremenu radi na solo karijeri, i priprema se za sledeću turneju Cheetah Girls.

XS
SM
MD
LG