Linkovi

Amerikanki Doni Harper zlato na 100m sa preponama


Amerikanka Don Harper pobedila je danas u trci na 100 metara sa preponama na Olimpijskim igrama u Pekingu.

Harper je uspela da pobedi ispred favorizovanu zemljakinju Lolo Džons koja je ove godine imala najbolje vreme u svetu, ali je trku završila tek na sedmom mestu. Harper je zlato osvojila sa vremenom 12,54 sekunde, dok je o rezultatu sledeće četiri ateltičarke odlučivao foto-finiš. Posle pregledanja snimka, sudije su odlučile da je srebrnu medalju osvojila Australijanka Sali Meklelan sa 12,64 sekunde.

Isto vreme postigla je i Kanadjanka Prisila Lopes-Šlip (Priscilla Lopes-Sćliep), kojoj je, odlukom sudija, pripala bronzana medalja.

Atletičarke koje su osvojile četvrto i peto mesto takodje su imale isto vreme - 12,65 sekundi. Ipak, zvanično je četvrta bila Amerikanka Damu Čeri (Cherry), dok je peto mesto zauzela Jamajčanka Delorin Enis-London (Delloreen Ennis-London).

Estonac Kanter najbolji u bacanju diska

Bacač diska iz Estonije Gerd Kanter osvojio je danas zlatnu medalju u toj disciplini na Olimpijskim igrama u Pekingu.

Estonac Kanter bacio je disk 68,82 metra što je bilo dovoljno za zlato ispred drugoplasiranog Poljaka Pjotra Malahovskog koji je bacio 67,82 metra. Treće mesto i bronzana medalja pripala je Litvancu Virgilijusu Aleknu koji je bacio disk 67,79 metara.

XS
SM
MD
LG