Linkovi

Grčka, Italija i Tunis najatraktivnije destinacije crnogorskih građana


Grčka, Italija i Tunis ovog ljeta su bile najatraktivnije destinacije za odmor crnogorskih građana, kažu u nekoliko podgoričkih turističkih agencija i konstatuju da građani Crne Gore putuju za 30 odsto više nego lani.

U turističkoj agenciji Grand kažu da je najveće interesovanje ovoga ljeta vladalo za grčka ostrva.

''Desetodnevni aranžman za Krf iznosio je 250 EUR, dok je najskuplji za to ostrvo koštao 295 EUR, što je zavisilo od perioda boravka, odnosno da li je predsezona ili sezona'', kazao je predstavnik Granda, Sreten Kankaraš.

On je rekao da je agencija prodala veliki broj aranžmana za destinacije u Francuskoj i Italiji. Za desetodnevni boravak u hotelu sa četiri zvjezdice na Azurnoj obali, preko agencije Grand, trebalo je izdvojiti 650 EUR.

''Interesovanje za inostranstvo tokom ljetnjih mjeseci ove godine oko 30 odsto je veće nego u istom periodu prošle'', precizirao je Kankaraš.

Najskuplji aranžman koji je agencija Grand ponudila ove sezone bilo je 12 dana u Kubi, koji košta 1,55 hiljada EUR.

Preko agencije Atlas turs, Crnogorci su najviše putovali u Italiju, u kojoj sedam dana boravka košta 435 EUR. Iz te agencije je saopšteno da je posebno veliko interesovanje bilo za putovanje kroz Evropu, po cijeni od 780 EUR.

U agenciji Milenijum su najčešće prodavali aranžmane za Tunis, koji čine više od pola svih prodatih putovanja.

''Aranžman za tu zemlju košta 299 EUR i ukljujučuje avio prevoz i smještaj u hotelu sa tri do pet zvjezdica, kao i većinom puni pansion'', rekli su iz agencije.

Turska je druga po broju najprodavanijih aranžmana, a treći Egipat.

Za te tri destinacije tokom dva prošla mjeseca prodato je oko 300 aranžmana, a ukupna prodaja bila i do tri puta veća nego prošlog ljeta.

U agenciji Galileo kažu da se građani i dalje najviše opredjeljuju za destinacije u kojima ne postoji vizni režim, ili on nije komplikovan, kao što su Turska, Tunis i Egipat, saopštio je predstavnik agencije, Srđan Kovačević.

Prema njegovim riječima, Crnogorci su dosta putovali u Grčku, ali i u zapadne prijestonice, poput Pariza.

XS
SM
MD
LG