Linkovi

U Ahmedabadu na zapadu Indije poginulo najmanje 29 osoba a više od 100 ranjeno


Najmanje 13 eksplozija odjeknulo je u indijskom gradu Ahmedabadu na zapadu države, gde je poginulo najmanje 29 osoba i više od 100 je ranjeno, saopštili su lokalni zvaničnici.

Prema prethodnom bilansu, pet osoba je poginulo u eksploziji u Ahmedabadu, gde su odjeknule najmanje četiri eksplozije, preneli su indijski mediji. Kako je ranije navela jedna indijska televizija, 27 osoba je povredjeno u jednoj od eksplozija.

Indijska televizija javila je da je malo-poznata grupa "Indijski mudžahedini " preuzela odgovornost za napade. Indijska agencija PTI ranije je javila da je najmanje šest eksplozija
odjeknulo u starom gradskom jezgru Ahmedabada, prestonice indijske države Gudžarat. Drugi mediji su naveli da su eksplozivne naprave bile podmetnute ispod bicikala.

Nekoliko bombi je eksplodiralo juče u južnoindijskom gradu Bangaloreu, gde je jedna osoba poginula i sedam ranjeno. Ahmedabad je inače bio poprište stravičnih sukoba indusa i muslimana 2002. u kojima je poginulo najmanje hiljadu ljudi. U poslednjih nekoliko godina Indija je bila meta bombaških napada, a najčešće mete su džamije, hinduistički hramovi i sredstva javnog prevoza. U većini slučajeva, nijedna organizacija nije zvanično preuzimala odgovornost za napade.

XS
SM
MD
LG