Linkovi

Državni tužilac zatražio snimak konferencije Srpske radikalne stranke


Nadležni državni organi započinju istrage povodom pretnji ubistvima najviših državnih funkcionera i napada na novinare.

Državni tužilac Slobodan Radovanović zatražio je od medija snimak konferencije Srpske radikalne stranke na kojoj funkcioner te partije Vjerica Radeta upućuje niz pretnji predsedniku Republike Borisu Tadiću.

Radovanović je izjavio da Tužilaštvo, povodom svih dešavanja kojima se može ugroziti ustavno uređenje i bezbednost zemlje i radnji kojima se narušava javni red i mir i spokojstvo građana, postupa u skladu sa Ustavom i zakonom datim ovlašćenjima.

A Treće opštinsko tužilaštvo u Beogradu podnelo je zahtev za sprovođenje istrage protiv Stefana Milićevića i Nikole Lazića koji su osumnjičeni da su snimatelju televizije B92 Bošku Brankoviću naneli teške telesne povrede i zatražilo da im se odredi pritvor.

Predsednik republike Boris Tadić izjavio je da su govor mržnje i pozivi na linč i nasilje, koji se čuju od predstavnika nekih stranaka, neprimereni u civilizovanom društvu i da ne mogu biti tolerisani ni u parlamentu, ni na ulici.

Tadić je naglasio da ne sme više da se dogodi da se napadaju i prebijaju novinari, snimatelji i fotoreporteri koji profesionalno rade svoj posao. A premijer Mirko Cvetković izjavio je da protesti u Beogradu povodom hapšenja Radovana Karadžića ne predstavljaju opasnost za političku stabilnost u zemlji i bezbednost građana.

XS
SM
MD
LG