Linkovi

U SNP kažu da ‘’znaju šta im je činiti’’ ukoliko zvanična Podgorica prizna Kosovo


Sve su češće najave da će zvanična Crna Gora do sredine avgusta priznati nezavisnost Kosova. I dok predstavnici opozicione Srpske liste najavljuju demonstracije ukoliko se to desi, u ostatku opozicije još su neodlučni.

Srpska lista saopštila je da ne razumije političke predstavnike srpskog naroda u Crnoj Gori koji nisu spremni da protestuju, ukoliko zvanična Podgorica prizna nezavisnost Kosova.

„Ako predstavnici srpskog naroda ne mogu da puste glas protesta zbog pokušaja legitimizacije lažne države na teritoriji Srbije, onda ne znam zbog čega postojimo kao politički subjekti u Crnoj Gori", kazao je portparol SL Dobrilo Dedeić.

Prema njegovim riječima, "nijedan čestiti i tradicionalni Srbin neće izgubiti nadu da će srpski narod, nakon ere u kojoj se izdaja cijeni kao vrhunska moralna karakteristika, biti ponovo jak i složan".

No, Narodna stranka neće učestvovati u mogućim protestima koje najavljuje Srpska lista u slučaju da Vlada Crne Gore prizna Kosovo, kazao je predsjednik te partije Predrag Popović. On je rekao da bi protesti samo koristili aktuelnoj crnogorskoj vlasti.

Popović je kazao da ga ne brine ako ga predstavnici SL žigošu kao izdajnika samo zato što se protivi „getoizaciji srpskog naroda u Crnoj Gori".

„Bez obzira što dijelimo politički odnos prema priznanju Kosova sa SL, što se tiče tih najavljenih manifestacija, neka oni to rade, ali mi u tome nećemo učestvovati, jer nikakvu korist ne vidim", rekao je lider NS-a.

U SNP kažu da ''znaju šta im je činiti'' ukoliko zvanična Podgorica prizna Kosovo, ne precizirajući na šta zapravo misle.

Pokret za promjene neće učestvovati u bilo kakvim demonstracijama u slučaju priznanja nezavisnosti Kosova, tako da bi SNS sa sigurnošću mogla da računa na pomoć jedino malene Demokratske strpske stranke.

XS
SM
MD
LG