Linkovi

Istanbul: Šestoro ljudi ubijeno u pucnjavi u blizini zgrade američkog konzulata


Turska policija smatra da iza oružanog napada na američki konzulat u Istanbulu stoji Al Kaida, rekli su izvori u turskoj policiji. Turske televizije javile su da se za trojicu napadača koji potiču sa istoka Turske, pretpostavlja da su bili članovi Al Kaide.

Šestoro ljudi, među kojima su naoružani napadači i tri policajca ubijeni u Istanbulu, u pucnjavi u blizini zgrade američkog konzulata. Napad je izvršen ispred zgrade konzulata SAD, dobro štićenog kompleksa koji je napravljen 2003. godine.

U napadu, koji je očigledno za metu imao američki konzulat, ima i ranjenih policajaca, navode mediji.Televizijske stanice objavile su svedočenja očevidaca koji kažu da je iz belog automobila pucano na policijsku kućicu ispred konzulata, na šta su policajci odgovorili takodje vatrom.

Guverner Istanbula Muamer Guler i šef gradske policije Dželaletin Čerah došli su na mesto incidenta koji su blokirale snage bezbednosti.Američka ambasada u Ankari saopštila je da je upoznata sa incidentom u blizini konzulata u Istanbulu, dok je portparol američke diplomatske misije u Istanbulu izjavila da niko od osoblja konzulata nije povredjen.

XS
SM
MD
LG