Linkovi

Srbiji upućen službeni zahtev da se Miladin Kovačević vrati u SAD


Sjedinjene Države su zvanično zatražile da srpski univerzitetski košarkaš bude vraćen u Ameriku - da bi bio izveden pred sud posle surovog prebijanja svog kolege. Košarkaš Miladin Kovačević je trebalo da zaigra u timu Univerziteta države Njujork u Binghemptonu.

Uhapšen je 4. maja posle tuče u kafiću u kojoj je teško povređen student koji je i danas u životnoj opasnosti i komi. Američki ambasador u Srbiji, Kamerun Manter, u današnjem saopštenju navodi da se sastao sa zvaničnicima Ministarstva inostranih poslova u Beogradu i da im je predao zvanični zahtev za izručenje srpskog sportiste.

Ambasador je rekao da su ga zvaničnici uverili da su spremni da sarađuju. Ambasador Manter je takođe rekao da ga je zapanjio neprikladan postupak srpskog konzulata, koji je hitno obezbedio putne dokumente i omogućio Kovačeviću da napusti Sjedinjene Države.

Dokumente je navodno obezbedio srpski vice konzul. Međutim, Kovačevićevi roditelji su za list Njujork post izjavili da su pomogli sinu da pobegne, jer su ga američki mediji nepravedno žigosali. Porodica tvrdi da je Kovačević upotrebio hrvatski pasoš i da u vezi sa tim nije organizovano ništa posebno.

XS
SM
MD
LG