Linkovi

Dinkić: Ivica Dačić mora da se odluči hoće li da ide u Evropu ili neće


Pobeda stranaka evropske orijentacije na izborima za vojvođanski parlament postala pokazatelj u kom pravcu treba da se formira i buduća republička vlada.

Predsednik G17 plus Mlađan Dinkić izjavio je da evropska Srbija ima većinu i da je pitanje dana kada će evropske snage formirati vladu i uvesti zemlju u Evropsku uniju. Povodom spekulacija da bi socijalisti mogli sa radikalima i narodnjacima da formiraju vlast u Beogradu, a sa proevropskim partijama na nivou države, Dinkić je izričito rekao da je dosta bilo raznih ucena u javnosti, davanja velikog značaja Ivici Dačiću koji mora da se odluči hoće li da ide u Evropu ili neće.

I narodnjačka koalicija koja se izrazito zalagala za poništavanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju sa Evropskom unijom, sada delimično menja strategiju. Tim povodom portparol Demokratske stranke Srbije Andreja Mladenović izjavio je da je taj Sporazum veoma važna tema razgovora sa radikalima i socijalistima i da DSS nije promenila svoje mišljenje, ali očekuje da će doći do kompromisnog rešenja.

Predsednik Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica izjavio da je zemlji potrebna nacionalna vlada, koja će isključivo brinuti o državnim i nacionalnim interesima, a na to je iz Demokratske stranke poručeno da je Srbiji potrebna socijalno odgovorna vlada koja će državu voditi u Evropsku uniju, jer se samo na taj način može snažiti ekonomija i efikasno braniti državni i nacionalni interese i interesi svih građana koji žele bolji život.

XS
SM
MD
LG