Linkovi

MUP i OEBS u Crnoj Gori potpisali u Podgorici Memorandum o razumijevanju


Ministarstvo unutrašnjih poslova i javne uprave i Organizacija za evropsku bezbjednost i saradnju u Crnoj Gori potpisali su danas u Podgorici Memorandum o razumijevanju.

Dokument, koju su potpisali resorni ministar Jusuf Kalamperović i šefica Misije OEBS-a u Podgorici Paraskeva Badesku, definiše obim pomoći koju će ova međunarodna organizacija i dalje pružati na planu reforme crnogorske policije.

Badesku očekuje da će Memorandum dodatno učvrstiti dosadašnju uspješnu saradnju na planu reforme policijske organizacije u Crnoj Gori.

“Naši zajednički napori usmjereni su ka izgradnji demokratskih, profesionalnih i stručno osposobljenih policijskih snaga koje funkcionišu u skladu sa evropskim i međunarodnim standardima”, kazala je ona novinarima.

Badesku je navela da efikasne i odgovorne policijske snage, koje uživaju povjerenje građana, nemaju potrebu da posežu za radikalnim mjerama da bi došle do informacija potrebnih za rasvjetljavanje krivičnih djela.

Ona je ponovila spremnost OEBS da i dalje podržava reformske aktivnosti crnogorske policije.

Crnogorski ministar policije Jusuf Kalamperović kazao je da Memorandum predstavlja “nastavak izuzetne saradnje” MUP-a i Kancelarije OEBS-a u Crnoj Gori

“Dokument tretira glavne oblasti saradnje – policija u lokalnoj zajednici, jačanje kapaciteta kriminalističke policije, pomoć graničnoj policiji, strateško planiranje i razvoj MUP, kao i podršku drugim oblastima i konkretnim projektima Ministarstva”, naveo je on.

Kalamperović je rekao da će OEBS će, kao i do sada, biti jedan od najvažnijih partnera MUP-a Crne Gore.


XS
SM
MD
LG