Linkovi

Filip Vujanović čestitao Borisu Tadiću pobjedu koalicije "Za Evropsku Srbiju"


Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović čestitao je danas predsjedniku Srbije i lideru Demokratske stranke Borisu Tadiću pobjedu koalicije "Za Evropsku Srbiju" na parlamentarnuim izborima. Uspjeh DS pozdravile su i opozicione partije.

Pobjeda koalicije za Evropsku Srbiju je potvrda i ohrabrenje sigurnog puta ka integraciji u Evropsku uniju kao i ukupnog razvoja republike Srbije, kaže se u čestitki Vujanovića koji je "uvjeren u nastavak i inteziviranje saradnje Srbije i Crne Gore u interesu dvije države i njihovih građana’’

Pobjeda Koalicije za evropsku Srbiju na parlamentarnim izborima dobra je za budućnost te zemlje, ali i regiona, ocijenjeno je danas iz vladajuće Demokratske partije socijalsita.

U toj partiji tvrde da rezultat srpskih izbora nema direktne veze sa Crnom Gorom i njenim evropskim putem, kao i da ne može uticati na ubrzanje crnogorskih evroatlanskih integracija.

Glasanjem za koaliciju okupljenu oko Demokratske stranke građani Srbije napravili su pametan izbor ne samo za tu zemlju već i čitav region, a posebno za Crnu Goru, ocijenio je danas lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević.

On je kazao da su rezultati izbora dobra vijest za čitav region, imajući u vidu veliku, ličnu i nacionalnu frustraciju zbog proglašenja nezavisnosti Kosova i svega drugog što se u Srbiji dešavalo u posljednjih 20 godina.

“Nadam da će ipak, bez obzira na moguće kombinacije, vladu formirati koalicija Za Evropu, uz podršku Liberalno demokratske partije i Socijalističke partije Srbije i možda dijela Demokratske stranke Srbije”, rekao je on.

Lider Socijalističke narodne partije Srđan Milić ocijenio je da pobjeda Koalicije za evropsku Srbiju može biti značajna i za zemlje regiona na putu ka Evropskoj uniji, jer je u tom procesu lakše rješavati zajedničke probleme.

On smatra da je jasno da su zemljama regiona problemi isti, kao i da se oni mogu rješavati samo zajedničkim djelovanjem.

XS
SM
MD
LG