Linkovi

“Wonder How To” internet pretraživač sa uputstvima za rešavanje problema


Ova vest biće korisna najviše čitaocima koji razumeju engleski jezik, ali kako među onima koje interesuju kompjuteri i tehnologija ima mnogo takvih, siguran sam da će većina načuljiti uši.

Mnogi od njih takođe vole da sami nauče nešto novo, pri čemu, naravno, nailaze na teškoće. Srećom, odgovori na mnoga pitanja mogu da se nađu na internetu - samo ako znate gde i kako da tražite. E, pa, jedan nov pretraživač to sada veoma olakšava.

Na popularni sajt Ju-tjub i druge slične sajtove entuzijasti neprestano postavljaju kraće ili duže video snimke u kojima sa manje ili više detalja objašnjavaju kako su rešili neki problem. Sajt koji se na engleskom zove Wonder How To - u prevodu “pitam se kako da...” zapravo je pretraživač za sajtove kao što je Ju-tjub, s tim što prelistava i klasifikuje isključivo uputstva za rešavanje problema - i to ne samo kompjuterskih.

Uz pomoć tog pretraživača možete da nađete rešenja za probleme sa kolima, da naučite da se šminkate, kako da bolje raspolažete novcem, kako da pronađete osobu svog života, da pripremite neko egzotično jelo, kako da sredite baštu, da naučite neki mađioničarski trik, da svirate na nekom instrumentu... ukupno 37 kategorija, od kojih mnoge imaju podkategorije. Neke od njih imaju samo po nekoliko desetina kratkih video snimaka, dok ih druge imaju na hiljade. Svaki pojedinačni prilog nosi zbirnu ocenu koju im daju korisnici. Neki od njih toliko su dobro snimljeni da razumevanje engleskog gotovo da nije potrebno.

XS
SM
MD
LG