Linkovi

Tadić saopštio da će raspisati vanredne izbore u skladu sa svojim ustavnim ovlašćenjima


Predsednik Srbije Boris Tadić saopštio je da će raspisati vanredne parlamentarne izbore u skladu sa svojim ustavnim ovlašćenjima, kada bude dobio odluku Vlade.

U izjavi dostavljenoj medijima, Tadić je naveo da uvažava stav premijera Srbije Vojislava Koštunice da više nije u mogućnosti da vodi Vladu Srbije, ali da se ne slaže sa ocenom da Vlada nema jedinstvenu državnu politiku o tome da je Kosovo u sastavu Srbije.

"Naravno da je Kosovo i Metohija sastavni deo naše zemlje i ustavna je obaveza parlamena, Vlade i predsednika Republike da brane teritorijalni integritet i suverenitet Srbije. Smatram da se radi o tome da Vlada Srbije nema jedinstven stav oko evropske i ekonomske perspektive Srbije i njenih građana", ističe se u Tadićevoj izjavi.

On je rekao da očekuje da ministri do novih izbora rade svoj posao na dobrobit svih građana Srbije i da daju doprinos poboljšanju ekonomske situacije u zemlji.

"Građani Srbije zaslužuju bolji život i ekonomsku perspektivu koja je jedino moguća u Evropskoj uniji, a uveren sam takođe da ćemo naše Kosovo od nezavisnosti najbolje braniti upravo članstvom u toj organizaciji", istakao je Tadić.

Izbori su prilika da Srbija potvrdi svoj demokratski kapacitet, da se obnove svi potencijali za odbranu Kosova i Metohije i da se osnaži ekonomija i poboljša položaj zemlje u svetu, ocenio je Tadić. Onje dodao da su izbori demokratski put za prevazilaženje političke krize i jedino građani imaju ovlašćenje da svojim glasom kažu kojim putem Srbija treba da ide napred.

XS
SM
MD
LG