Linkovi

Veb ikonica koja preporučuje interesantan sadržaj na internetu


Ove nedelje vam pomažemo da otkrijete internet stranice, koje preporučuju ljudi sličnih interesovanja, koristeći StumblUpon.

StumbleUpon je u stvari veb ikonica koja pomaže ljudima da otkriju stvarno interesantan sadržaj na internetu, koji se uglavnom poklapa sa njihovim interesovanjima. I to na veoma angažovan i zabavan način,” kaže Majkl Bjuer, direktor StumblUpon-a, gde možete preuzeti ikonicu i instalirati je na internet pretraživač.

Bjuer opisuje da se u gornjem lijevom uglu ikonice nalazi Stumble dugme, koje otvara internet stranice, filmove, slike, interesantne za pojedine korisnike. Ukoliko ste ljubitelj astronomije, StumblUpon će vas usmeriti na stranice koje preporučuju drugi korisnici zainteresovani za astronomiju. Vi takođe možete doprineti ocenjujući različite sajtove.

Ovu inovativnu ikonicu možete koristiti u okviru pretraživača Fajrfoks i Interenet Eksplorer. Izbor interesantnih sajtova može se naći i na Stumbl Upon internet stranici. Bjuer ističe da je njegov proizvod drugačiji od drugih pretraživača, koji koriste sofisticirane algoritme kako bi vas pravilno usmerili, jer dodaje različita mišljenja običnih korisnika.

“Uglavnom zavisimo od interesovanja 4,2 miliona naših korisnika, koji ocenjuju sajtove. Tako da pored rezultata pretrage imate i neku vrstu društvene kritike,“ navodi direktor StumblUpon-a.

40 odsto tih korisnika živi van Amerike i možete im se pridružiti na StumblUpon.com.

XS
SM
MD
LG