Linkovi

SAD: U tornadu poginulo najmanje 50 ljudi, a stotine povređene


Najmanje 50 ljudi smrtno je stradalo u olujnom nevremenu praćenom desetinama tornada, koje je juče i danas zahvatilo jug Sjedinjenih Država. Najteže pogođene države su Tenesi, Arkanzas, Kentaki, Misisipi i Alabama.

U Tenesiju su prijavljene 24 žrtve, u Arkanzasu 13, sedam u Kentakiju, a četiri u Alabami. Spasilačke ekipe još tragaju za preživjelima. Samo u Tenesiju, povređeno je najmanje 149 ljudi. Demolirani su, u udaru tornada, trgovački centri u Memfisu i Džeksonu, a ispod ruševina studentskog doma u om gradu spašeno je nekoliko studenata. Predsednik Buš je razgovarao sa guvernerima država u pogođenom području i ponudio federalnu pomoć. Hilari Klinton, Barak Obama i Majk Hakabi, prekinuli su svoje pobedničke govore, kako bi odali poštu žtvama strašnog nevremena.

Severno od Nešvila, ogromna vatra, koja je izbila na pumpi prirodnog gasa u kolumbijskom zalivu, dizala se 400-500 metara u vazduh, rekao je portparol Spasilačke službe Tenesija Doni Smit. Vlasti su rekle da još uvek nije utvrđen broj poginulih, niti je poznat uzrok eksplozije, ali je moguće da je postrojenje oštećeno u oluji.

XS
SM
MD
LG