Linkovi

Šturanović podnio ostavku na mjesto predsjednika Vlade Crne Gore


Crnogorski premijer Željko Šturanović podnio je danas ostavku na mjesto predsjednika Vlade Crne Gore, iz zdravstvenih razloga. Saopštenje o premijerovoj ostavci, objavljeno je na web sajtu Vlade Crne Gore.

U pismu upućenom predsjedniku Skupštine Ranku Krivokapiću, Šturanović je naveo da medicinska terapija koja mu je određena za narednih nekoliko mjeseci podrazumijeva, između ostalog, i značajno smanjenje njegovog radnog angažmana za to vrijeme.

“U svakom slučaju, ispod nivoa aktivnosti koji, po mom dbokom uvjerenju, zahtijeva obavljanje ove značajne i odgovorne funkcije”, kazao je on.

Šturanović je rekao da, s druge strane, trenutak u kome se Crna Gora nalazi u svom razvoju objektivno ne samo traži nego i pretpostavlja potpunu radnu posvećenost svih, posebno nosilaca najodgovornijih funkcija, kako bi država i u narednom periodu nastavila svoj evropski i demokratski put.

”Cijeneći te okolnosti, donio sam ovu odluku, želeći da time stvorimo uslove da Vlada u punom radnom kapacitetu nastavi da ispunjava svoju zahtjevnu agendu, a ja se nekoliko narednih mjeseci posvetim saniranju svog zdravstvenog stanja”, naveo je on.

Šturanović je zahvalio Krivokapiću i svim poslanicima za kvalitetnu saradnju koju su imali u prethodnom periodu.

Inače, nakon današnje sjednice Vlade, niko nije bio raspoložen da novinarima ponudi informaciju o tome da li je Šturanović podnio ostavku. Ministri koji su dali izjave za javnost, takođe su odbili da o tome govore.

Rukovodstvo DPS-a nakon današnje Šturanovićeve ostavke, moći će da zakaže nekoliko puta odlaganu sjednicu Glavnog odbora stranke, na kojoj treba da bude potvrđena odluka o izboru Filipa Vujanovića za predsjedničkog kandidata, a na kojoj će istovremeno biti izabran i mandatar za sastav nove Vlade.

Gotovo je izvjesno da će Vladu ponovo preuzeti predsjednik DPS-a Milo Đukanović.

XS
SM
MD
LG