Linkovi

Prikupljanje potpisa za predsjedničke kandidate u Crnoj Gori


Demokratska partija socijalista očekuje pobjedu svog predsjedničkog kandidata u prvom krugu izbora, rekao je danas politički direktor te stranke Predrag Sekulić.

On je kazao da je Filip Vujanović svojim dosadašnjim političkim radom pokazao državničku mudrost i odlučnost. Podsjetio je da je Vujanović prije pet godina obećao da će raspisati referendum i podići crnogorsku zastavu na Ist Riveru i da je to obećanje ispunio.

No, Liberalna partija ocjenjuje da pokušaj prisvajanja referendumskih glasača za crnogorsku nezavisnost na budućim predsjedničkim izborima predstavlja još jednu zloupotrebu crnogorske vlasti.

LP je ocijenila da su projekat obnove crnogorske nezavisnosti podržali oni građani i glasači kojima je "ljubav prema svojoj zemlji bila važnija od svake politike i mnogo toga ružnoga iz prošlosti".

Lider i predsjednički kandidat Socijalističke narodne partije Srđan Milić ocijenio je danas da predstojeći izbori pružaju mogućnost stvaranja instituta smjenjivosti, kao uslova bez koga se ne može izvršiti potpuna demokratizacija Crne Gore.

Milić je kazao da su mu jedini protivnici problemi sa kojima se susrijeće crnogorsko društvo i to, prije svega, siromaštvo, organizovani kriminal, korupcija, status penzionera, neravnomjerni regionalni razvoj, međunarodni imidž Crne Gore i izgradnja institucija.

Demokratska zajednica Muslimana - Bošnjaka ocijenila je da će pripadnici manjinskih naroda na predsjedničkim izborima u Crnoj Gori birati između "manjeg i većeg zla". Oni navode da Nebojša Medojević lavira između dvije opcije – procrnogorske i prosrpske, dok Filip Vujanović u prethodnom mandatu za manjinske zajednice nije uradio nešto dobro i konkretno.

XS
SM
MD
LG