Linkovi

Tužilac Vladimir Vukčević dobio pismo u kojem mu se preti smrću


Tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević dobio je pismo u kojem mu se preti smrću. U Tužilaštvu za ratne zločine potvrđeno je da se u pismu koje je potpisala grupa Srba iz Evanstona u američkoj državi Ilinois, između ostalog, navodi da će Vukčević kao dokazani izdajnik srpskog naroda dobiti, ono što zaslužuje - metak u čelo. Pismo je napisano na tri strane, a na poslednju je zalepljen novinski članak koji su potpisali autori ovog pisma. Autori su pismo, navodno, napisali revltirani tužiočevim izjavama o lociranju Mladića i zbog raspisivanja nagrade od milion evra za informacije o haškim optuženicima Ratku Mladiću i Radovanu Karadžiću i za sve to optužuju ga za izdaju.

U pismu grupe Srba kaže se da Ratko Mladić nije počinio nikakav genocid u Srebrenici već je samo likvidirao nekoliko stotina Orićevih suboraca koji su pod oružjem i uniformama počinili zločine nad srpskim civilnim stanovništvom. Tužilaštvo za ratne zločine obavestilo je policiju o pretećim porukama upućenim tužiocu Vladimiru Vukčeviću, a portparol Tužilaštva Bruno Vekarić tim povodom kaže da su kontaktirani američka ambasada u Beogradu i predstavnici FBI-a s obzirom da je pismo poslato iz Čikaga, pa će preko partnera iz Amerike biti provereno ko su autori jer pretnja iz pisma liči na krivično delo terorizma.

Stranka G17 plus izrazila je zabrinutost zbog pretnji upućenih tužiocu Vukčeviću i zatražila od nadležnih državnih organa da otkriju i kazne sve pojedince i grupe koje se usuđuju da koriste nasilje, ugrožavaju živote i remete rad državnih institucija.

XS
SM
MD
LG