Linkovi

Selin Dion na svetskoj turneji sa novim albumom "Taking Chances"


U poslednjih pet godina Selin Dion je svoju karijeru i privatan život prilagođavala sa nastupima u Las Vegasu, u američkoj saveznoj državi Nevada. Mređutim, kanadska pevačica će tokom 2008. obići svet kako bi promovisala svoj novi album - "Taking Chances."

Selin Dion kaže da je čitavog svog života rizikovala, tako da je "Taking Chances" odgovorajući naziv za njen osmi studijski album na engleskom jeziku. Selin je 2003. donela odluku da više vremena posveti svom mužu i malom sinu. Potpisala je jedan od najvećih ugovora u istoriji muzike da godinama nastupa u hotelu Caesar's Palace u Las Vegasu. Pošto je bazu svoje porodice napravila u jednom od najposećenijih američkih turističkih odredišta, Selin je mogla da nastavi da radi i bude majka koja čuva svoje dete i vodi računa o kući. Njen šou pod nazivom "A New Day" odnosno Novi dan, zaradio je skoro 400 miliona dolara pre nego što je prošlog meseca ugovor istekao.

Tokom pauze prošle godine, Selin Dion se vratila u studio da snimi svoj prvi album u poslednje četiri godine. "Taking Chances" ima malo drugačiji zvuk nego prethodni, zahvaljujući ljuidima sa kojima je Selin sarađivala u produkciji, a to su Linda Peri, Ne-Yo, Džon Šenks i bivši gitarista benda Evanesens, Ben Mudi. Seline Dion smatra da je novi album pozitivna evolucija njene karijere i ističe da je snažnija, možda malo odvažnija nego u prošlosti i da oseća mnogo veću strast prema muzici i životu nego ikada ranije.

Pored 15 novih numera, na albumu "Taking Chances" nalazi se i obrada nekadašnjeg pop hita grupe Heart iz 1987. godine - pesma "Alone". Sledećeg meseca, svetska turneja Selin Dion počinje u Johanesburgu, u Južnoafričkoj Republici, a pre povratka u SAD u avgustu, imaće 50 nastupa u 18 zemalja. Severno američka turneja počeće u Bostonu, u državi Masačusets.

"Poslednjih pet godina sam pozivala ljude u svoj dom, a sada je vreme da ih posetim. Bila sam na putu celog svog života, i moram da kažem da je Caesar's Palace u Las Vegasu, sa svakodnevnim nastupima na istom mestu, bio potpuno novo iskustvo. Međutim, ova turneja takođe će biti drugačija od svih ostalih, jer sam sada majka i moj sin će putovati sa mnom, atek mu je sedam godina. Moja majka će biti na turneji takođe i obići ćemo čitav svet", kaže Selin Dion.

Turneja "Taking Chances" trebalo bi da traje do januara 2009. Od vas se opraštamo uz novi singl Selin Dion - "Eyes On Me".

XS
SM
MD
LG