Linkovi

Poglavari SPC i CPC čestitali vjernicima Badnji dan i Božić


Poglavari Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori Amfilohije i Crnogorske pravoslavne crkve Mihailo čestitali su vjernicima Badnji dan i Božić na današnjim skupovima širom Crne Gore na kojima su nalagani badnjaci.

U Božićnoj poslanici, mitropolit Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori Amfilohije rekao je da su Hrišćani ‘’izabrani rod’’, koji zida svoj život, lični i saborni, u vremenu i u vječnosti po Gospodu Isusu Hristu, koji svojom svjetlošću prosvećuje sve i sva.
Amfilohije je kazao da, prema riječi Lvćenskog proroka ‘’nema dana bez očnoga vida, niti prave slave bez Božića’’.

’Stoga, slaveći i ove godine Rođenje Gospoda, on je pozvao na mir, radost i bratsku ljubav sa sveradosnim pozdravom: Hristos se rodi!

Mitroplit Crnogorske pravoslavne crkve Mihailo uputio je u božićnoj poslanici blagoslov i želje za procvat crnogorskog naroda i države.

“Bog je svemogući htio da steknemo svoju državu, ali u njoj, zahvaljujući vlastima, i dalje imamo neslobodnu CPC”, kaže se u božićnoj poslanici mitropolita Mihaila.

“Gospod sve vidi i čuje i zna za naš težak položaj i veliko poniženje našega naroda koji trpi nepravdu i upućuje molitve Hristu spasitelju da mu vrati dostojanstvo”, kazao je Mihailo.

Srpska pravoslavna crkva u Crnoj Gori organizovala je tradicionalno nalaganje badnjaka ispred Cetinjskog manastira, na Rijeci Crnojevića, u Lješanskoj nahiji, u Nikšiću, Kotoru, Mojkovcu i pred Sabornim hramom Hristovog Vaskrsenja u Podgorici.

Crnogorska pravoslavna crkva organizovala je nalaganje badnjaka u Budvi, Baru, Nikšiću, Danilovgradu, Podgorici i na trgu Kralja Nikole na Cetinju.

XS
SM
MD
LG