Linkovi

Božićna praznična sezona se slavi širom Sjedinjenih Američkih Država


Božićna praznična sezona se slavi širom Amerike, a posebno u zabavnom parku Stone Mountain, koji se nalazi na periferiji Atlante u državi Džordžiji. Ljudi u ovom zabavnom parku blizu Atlante slave Božić svake večeri počevši od sredine novembra pa sve do kraja decembra.

«Park Stoun Mountain je jedno od najvećih turističkih atrakcija u državi Džordžiji i svake godine ga poseti više od4 miliona posetilaca,» kaže Kristin Parker.

Ona je menadžer marketinga zabavnog parka Stoun Mountain. Prema njenim procenama, ove godine će se blizu 30 hiljada porodica pridružiti 18-o godišnjoj tradiciji proslave Božića. Posetioci ovde mogu da uživaju u muzici…hrani…i pozorišnim predstavama. A glavna atrakcija dolazi sa zalaskom sunca – parada u kojoj učestvuju svi zabavljači. Turisti se kreću iza kolone duž vila ukrašenih božićnim svetiljkama.

Šetnja se završava u kući Božić Bate, gde deca mogu da razgledaju, pišu pisma ili se slikaju sedeći mu u krilu.

«Poznajem mnogo njih koji su dolazili ovde i sedeli Božić Bati u krilu kada su bili mali, a sada dovode svoju decu. To je u neku ruku postala porodična tradicija,» objašnjava Parker.

Božić Bata, poznatiji kao Ed, zvanični je Božić Bata zabavnog parka već 18 godina, što znači da mu je mnogo dece sedelo u krilu. Ed na to kaže:

«Najbliži broj dece koja su mi sedela u krilu je najmanje 172 hiljade. Prosečna težina jednog deteta je 20 kila, kada podignete njih 50, to je jedna tona. Tokom samo jedne noći ovde u Stone Mountain, ja u proseku podignem 200 do 400 dece, što znači oko 4 tone.»

Sa druge strane vile, supruga Božić Bate takođe zabavlja decu. Drveće, kuće i ulice su ukrašene sa preko 2 miliona svetiljki. Deca su oduševljena specijalnim efektima, radionicama slatkiša i ogromnim balonima. A ko hoće, može i da se upozna sa Sneguljicom.

Na samom kraju večeri Sneguljica ima ulogu u laserskoj priredbi sa puno snega i vatrometom. Ovakva Božićna noć zauvek ostaje u sećanju i deci i njihovim roditeljima.

Povezani članci

XS
SM
MD
LG