Linkovi

57 putnika turskog aviona poginulo kada se letilica srušila u blizini grada Isparta


Svih 57 putnika turskog aviona poginulo je danas kada se letilica srušila u blizini grada Isparta, u centralnoj Turskoj, saopštili su zvaničnici te zemlje. Spasilačke ekipe pretražile su olupinu i nisu pronašle preživele, precizirali su zvaničnici turske aviokompanije Atlasdžet Erlajns, dodavši da se pretpostavlja da su svi putnici bili državljani Turske.

Avion, sa 165 putničkih mesta, srušio se rano jutros u planinama u centralnom delu Turske, a leteo je iz Istanbula za Ispartu s 49 putnika i sedam članova posade. Za sada nije poznato šta je izazvalo nesreću, koja se dogodila 12 kilometara od aerodroma u Isparti.

Avion je nestao sa radara nekoliko minuta pre nego što je trebalo da sleti na aerodrom u Isparti, oko 150 kilometara severno od letovališta Antalija.

Kako su naveli zvaničnici, nije bilo vremenskih nepogoda u vreme nesreće, a nije registrovan ni tehnički kvar na avionu, pa se očekuje da će podaci iz crne kutije pomoći u otkrivanju uzroka pada letelice. Neki mediji su preneli da su aerodromske vlasti izgubile kontakt sa avionom neposredno pošto je pilot javio da se priprema za sletanje.

XS
SM
MD
LG