Linkovi

Pervez Mušaraf: Vanredno stanje neophodno da bi se predstojeći izbori održali u mirnoj atmosferi


Pakistanski zvaničnici tvrde da je predsednik Pervez Mušaraf zameniku američkog državnog sekretara Džonu Negroponteu rekao da je vanredno stanje neophodno da bi se predstojeći parlamentarni izbori u zemlji održali u mirnoj atmosferi.

Negroponte, najviši američki zvaničnik u poseti Pakaistanu od uvođenja vanrednog stanja pre dve nedelje, danas je u Islamabadu više od dva sata razgovarao sa generalom Mušarafom. Američki zvaničnici nisu komentarisali taj susret neposredno pošto se završio, ali se očekivalo da Negroponte izvrši pritisak na Mušarafa da ukine vanredno stanje i pruži garancije da će izbori u januaru biti demokratski.

Vodeća pakistanska TV stanica, koja još od ranije ne emituje program u zemlji, saopštila je da ju je vlada primorala da prekine emitovanje i u inostranstvu. Vlasnik televizije Geo rekao je za Glas Amerike da ta stanica neće potpisati novi ugovor o emitovanju, jer prema njegovim odredbama zvaničnici vlasti mogu da uđu u njihove prostorije kad god požele, da zaplene opremu i privedu zaposlene.

XS
SM
MD
LG