Linkovi

Dve eksplozije i veliki broj žrtava u blizini kolone bivše predsednice vlade Benazir Buto


Najmanje 30 ljudi je poginulo u eksploziji automobila bombe u neposrednoj blizini konvoja u kojem se nalazila bivša pakistanska premijerka Benazir Buto, prvog dana njenog povratka u zemlju nakon osam godina izbeglištva. Policija je navela da u napadu koji se dogodio u Karačiju, na jugu Pakistana, Benazir Buto nije povredjena. Kako javlja AP, dve eksplozije su odjeknule u samj blizini vozila u kojem se nalazila Buto, a izveštac te agencije je kazao da je na mestu nesreće video izmedju 50 i 60 poginulih ili teško povredjenih osoba. Policija navodi da je nakon prve slabije, usledila druga znatno jača eksplozija ispred automobila Benazir Buto. Sva stakla na njenom vozilu su od siline eksplozije popucala.

Masa pristalica je danas u Karačiju dočekala bivšu predsednicu pakistanske vlade Benazir Buto, koja se vratila u zemlju posle osmogodišnjeg izgnanstva. Ona je od aerodroma u koloni automobila prošla kroz kordon oduševljenih ljudi, stojeći na vrhu potpuno oklopljenog vozila koje se polako kretalo ka grobnici osnivača Pakistana, Muhameda Alija Džinaha. Masa sveta se okupila i oko groba, gde je Benazir Buto trebalo da održi govor.

Ekstremisti su najavljivali samoubilačke napade tako da je oko 20 hiljada policajaca patroliralo gradom koji je tradicionalno uporište njene Pakistanske narodne partije.

XS
SM
MD
LG