Linkovi

Ove nedelje vam predstavljamo vebsajt ArtsJournal.com


Ove nedelje predstavljamo vebsajt koji na jednom mestu nudi sve vesti i kritike iz sveta kulture i to ne samo o slikarstvu i vajarstvu, već i o igri, pozorištu, muzici kao i raznim publikacijama.

«ArtsJournal.com je najveća kolekcija vesti iz umetnosti na internetu. Mi dnevno pratimo oko 200 publikacija koje izlaze širom sveta i postavljamo najzanimljivije priče na naš vebsajt.»

Dag MekLenan je urednik osa godina starog sajta ArtsJournal.com. Ovaj bivši umetnički kritičar jednog dnevnog lista u Sijetlu, došao je na tu ideju kada je pretraživao internet i na sajtu jednog drugog lista naišao na dve nedelje stari članak koji mu je nekako promakao.

«Tada sam shvatio da verovatno postoji mnogo priča u novinama širom zemlje i sveta, koje bi bile interesantne za ljude koji se bave umetnošću. U principu mogli biste da napravite sjajan odeljak o kulturi ukoliko biste izabrali najbolje članke na koje naiđete.»
McLenan ne samo da je prikuplja najvažnije vesti iz sveta kulture, već pravi i kolekciju blogova u kojima se nude komentari i mišljenja u vezi sa najrazličitijim temama, od knjiga do poslovanja u umetnosti.

«Mislim da publikacije u kojima se ne iznose čvrsti stavovi nisu toliko zanimljive kao one u kojima se kaže ‘znate šta, u raznim člancima se nudi milion stvari ali mi smatramo da je baš ovo najinteresantnije.’ To je istovremeno pružanje sadržaja i forme, kao i razumevanja sveta u kome se nalazimo.»

Na vebsajtu ArtsJournal.com možete pronaći i video snimke, a MekLenan kaže da planira da na sajt doda još više multimedijalnog sadržaja. Ukoliko niste u mogućnosti da ga posećujete, možete da pošaljete svoju e-mail adresu na koju će vam stizati besplatne najnovije vesti i kritike iz sveta kulture.



XS
SM
MD
LG