Linkovi

Njujorški taksisti su prisutni u gradu koliko i sami Njujorčani


Ujutru, u podne, u ponoć, njujorške ulice su ispunjene morem žutih taksija, a zvuk njihovih sirena se čuje čak i sa najviših oblakodera. Sada međutim, uobičajena saobraćajna gužva nije jedini razlog koji tera vozače da pritiskaju svoje sirene.

Njujorški taksisti ne prihvataju novi uređaj za praćenje. U toj meri da je oko 11 hiljada vozača nedavno održalo 48-očasovni štrajk, koji je zaposlene stanovnike nateao da se ozbiljno zapitaju kako da se kreću po gradu. Vozači protestuju zbog obaveze da uvedu u vozila novu tehnologiju –koju traži Komisija za taksije i limuzine, skraćeno TLC. Komisija reguliše rad 44 hiljade gradskih taksista i ukazuje da je sve to u skladu sa povećanjem tarife koje je dogovoreno 2004. Prema tom dogovoru, svako vozilo mora da ugradi napravu za kreditne kartice, video monitor i navigacioni, takozvani GPS sistem. Upravo to je najsporniji deo tehnologije, ali komisija tvrdi da će on poboljšati uslugu i omogućiti bržu, bezbedniju i informisaniju vožnju. Vozač Šazad Munir smatra da je tehnologija komplikovana i kaže da je sve to napad na njegovu privatnost.

«Uvek živite u strahu od onoga što može da se dogodi i više niste nezavisni, jer vas komisija prati sa svih strana. Nema slobode, nema nezavisnosti», kaže Munir.

Nezavisnost je jedan od glavnih razloga što se mnogi vozači opredeljuju za ovaj posao. Vozači ne vole da im šefovi prate svaki korak, naročito posle radnog vremena, kada se mnogi taksijem voze kući. Vozači smatraju da će nova tehnologija da bude i skupa, kaže Bhavrani Desaj, iz Saveza radnika taksija.

«Tražimo da budemo odgovarajuće plaćeni za novu tehnologiju, za popravku, za njen rad, za to što moramo da prestanemo da vozimo kada monitor ne radi», kaže Desaj.

Što se tiče putnika, neki kažu da im monitor smeta. Drugima, uređaj se dopada.

«Pomaže vam da se snađete, jasnije vam je gde se nalazite», kaže on.

Uprkos nedavnom štrajku taksista, Komisija za taksije i limuzine ne odstupa od svojih zahteva. Nova tehnologija je već ugrađena u 1500, od ukupno 13 hiljada njujorških taksija. A prema odluci koja je na snazi, ostali moraju da je ugrade do januara.

Povezani članci

XS
SM
MD
LG