Linkovi

Podgorica: Tomislav Kovač na butalan način izvrijeđao novinara


U Crnoj Gori novi incident u kome je akter novinar, istina, ovoga puta bez fizičkog obračuna. Akter je bivši ministar policije Republike Srpske, kada je njen predsjednik bio Radovan Karadžić, Tomislav Kovač, danas uspješan biznismen koji se nalazi na spisku pomagača Haških bjegunaca.

Bivši Karadžićev ministar policije, koji već godinama živi u Herceg Novom, sinoć je na butalan način izvrijeđao novinara nedjeljnika "Monitor" i dopisnika Radija "Slobodna Evropa" Petra Komnenića nazvavši ga ‘’fašistom i iditom’’.

Kovač je na Komnenićevo pitanje, postavljeno telefonom, da li ima crnogorsko državljanstvo uzvratio nizom uvreda i psovkom. Pitanje Kovačevog državljanstva akteulizovano je zbog nejednakog tretmana crnogorske vlasti prema njemu i vladiki Filaretu, iako se obojica nalaze na istom spisku pomagača Haških bjegunaca kojima je zabranjen ulazak u države Evropske unije i druge zemlje.

Novinar Komnenić je Kovačeve optužbe nazvao ciničnim i najavio da će ga tužiti zbog klevete i povrede ugleda.

"Radi se o jednoj ciničnoj situaciji, gdje bivši ministar policije najpoznatijeg haškog bjegunca novinara "Monitora" javno optužuje da je fašista", kazao je Komnenić medijima.

Kovačevo ime je često pominjano u Haškom tribunalu tokom suđenja optuženima za ratne zločine širom Bosne i Hercegovine, ali on nije među optuženima.

"Razlozi za ovakvo bahato ponašanje Tomislava Kovača sasvim su razumljivi, jer se uveliko govori o njegovim tijesnim vezama sa vlašću u Crnoj Gori. Sada je još lakše naslutiti zašto crnogorska policija prema Tomislavu Kovaču nije postupala kao što je postupala prema vladici Filaretu", kazao je Komnenić.

’’Monitor" je nedavno objavio da je Kovač crnogorsko državljanstvo zatražio nedavno, nakon što su vlasti spriječile episkopa Filareta da uđe u Crnu Goru.

Zanimiljivo je da je šef crnogorske diplomatije Milan Roćen prije par dana izjavio da se Kovač već dugo ne nalazi u Crnoj Gori, da bi istoga dana bio demantovan u medijima julskim snimcima Kovačevih poslovnih aktivnosti u nekim crnogorskim selima.

XS
SM
MD
LG