Linkovi

Finalista “Američkog idola” Eliot Jamin izdao prvi album


Pevač Eliot Jamin pridružio se dugom spisku učesnika takmičenja “Američki idol” koji je postigao uspeh u muzičkoj industriji. Eliot je nedavno gostovao u programu Glasa Amerike “Border Crossings” govoreći o svom prvom albumu i brzom usponu do slave.

"Wait For You" bio je prvi objavljeni singl sa debi albuma Eliota Jamina. Pesma se popela na treće mesto američke top-liste a njegov album, nazvan po pevačevom imenu, “Eliot Jamin”, prodat je u gotovo 400.000 primeraka.

Eliot je rodjen u Los Andjelesu a odrastao u Ričmondu u Virdžiniji. Kao tinejdžer je pevao u karaoke barovima, ali priznaje da nikada nije sanjao da će postati poznati pevač.

"Nisam imao dovoljno hrabrosti i želje da se u potpunosti posvetim muzičkoj karijeri. Moji drugari i ja smo iz čiste zabave odlazili u karaoke barove. Oni su znali koliko sam stidljiv i pokušavali su da me nateraju da izadjem na binu a ja nisam hteo. Na kraju su počeli da me prijavljuju bez mog znanja, onda bi me prozvali i bio sam primoran da se popnem na binu i pevam, u čemu sam počeo da uživam. To je zapravo sve što sam radio pre Američkog idola – samo sam pevao karaoke”… priča Eliot Jamin za Glas Amerike.

Eliotovi prijatelji takodje su ga ubedili da se prijavi na audiciju za petu sezonu “Američkog idola”. 2006. godine je Sajmon Kauel, poznat kao najstrožiji član žirija, Eliota je nazvao “potencijalno najboljim pevačem koji se ikada pojavio u Američkom idolu.” Eliot je takmičenje završio treći, iza Ketrin Mekfi i pobednika, Tejlora Hiksa. On kaže da je zahvalan zbog instant popularnosti koju je stekao sa Američkim idolom.

"Prilično je nezgodno sretati potpune neznance koji znaju ko ste vi. Lepo je dobiti podršku i divljenje i ja uživam u tome, ali nekad sve može da bude čudno, ponekad su ljudi previše agresivni. Ipak, to se retko dešava, uglavnom nailazim na simpatije i uživam u svakoj sekundi”.

Eliot je napisao pet pesama sa albuma.

"Pre takmikčenja nisam imao puno iskustva u pisanju pesama tako da sam se udružio sa talentovanim producentima, tekstopiscima i muzičarima. Neverovatno je šta se desilo kada smo udružili snage. Ušli smo u studio bez nekog posebnog plana kako treba da zvuči album, I zato sam toliko ponosan na krajnji rezultat.”

Eliot je nedavno završio prvu samostalnu koncertnu turneju u SAD, a budući planovi uključuju nastupe širom sveta. On podseća da je Američki idol emisija popularna ne samo u Americi već I u mnogim drugim zemljama. “Zato bih voleo da sa svojim bendom putujem I da sviramo u Evropi I Aziji. Ne postoji bolji posao na svetu od ovog” kaže Eliot. Krajem septembra on će održati pet koncerata na Filipinima, a zatim u oktobru i novembru ponovo nastupa po američkim gradovima. Novi singl sa njegovog debi albuma je ova balada, nazvana “One Word”.

XS
SM
MD
LG