Linkovi

Rafi Gregorian: Uskoro zaplena imovine porodice Karadžić


Zamenik Visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini Rafi Gregorijan najavio je kako se uskoro može očekivati zaplena imovine članova porodice haškog begunca Radovana Karadžića.

"Oni poseduju veliku pokretnu i nepokretnu imovinu. Može im se oduzeti sve što bude odobreno sudskom odlukom - novac, vozila, kreditne kartice. Očekujem i da će im se zabraniti da prodaju kuće ili prenose pravo vlasništva", kazao je Gregorijan.

On je kazao da međunarodna zajednica čvrsto veruje da članovi Karadžićeve porodice, uprkos nadzoru, i dalje pomažu u njegovu skrivanju. Američki diplomata je dodao da nije zadovoljan činjenicom da mere oduzimanja imovine nisu preduzete ranije, ali je istakao kako očekuje da će ovakvih i sličnih akcija biti u sledećim sedmicama i mesecima. Komentarišući optužbe bivše portparolke Haškog tužilaštva Floranse Hartman o postojanju zavere koja sprečava privođenje najtraženijih optuženika, Gregorijan je istakao kako mu niko nikad nije kazao da prekine napore koji bi doveli do hapšenja.

"Od kada sam 1998. godine uključen u rešavanje tog pitanja, može se reći da je bilo propuštenih prilika za Karadžićevo i Mladićevo hapšenje", kazao je Gregorijan dodajući da je to rezultat činjenice da se oni u "svakom trenutku" mogu sakriti u Srbiji.

On je rekao da su "više puta bili blizu Karadžiću i Mladiću" i da je njihovo utočište u Srbiji.

XS
SM
MD
LG