Linkovi

Danas vam predstavljamo film «Resurrecting the Champ»


Mladi sportski novinar bori se sa svojom etikom i zavodljivošću slave u novom holivuskom ostvarenju u kome glavne uloge tumače Džoš Hartnet i Semjuel L. Džekson. Inspirisanu istinitom pričom, ovu sentimentalnu dramu režirao je Rod Luri, nekadašnji filmski kritičar, koji je poznat po radu na političkom trileru Pretendent (The Conteneder) iz 2000. godine, te nekoliko epizoda TV serije Glavnokomandujuća (Commander in Chief).

Erik Kernan pokriva loalne sportske događaje za jedan dnevni list u Denveru u saveznoj državi Kolorado. Piše puno tekstova i uvek poštuje rokove, ali to nije dovoljno da impresionira njegovog brutalno iskrenog ponekad čak i suviše strogog urednika. Erikov pokojni otac bio je legendarni sportski novinar, te je kao i mnogi drugi koji su krenuli stopama svojih roditelja, ovaj mladi reporter odlučan u nameri da izgradi svoju reputaciju ... a takođe očajnički želi da mu se njegov sin divi. Šansa za to mu se ukazuje kada slučajno upozna beskućnika, tako što spreči neke lokalne studente da ga prebiju.

Ispostavlja se da je beskućnik bivši predendent na titulu svetskog šampiona u boksu. 'Šampion' koji sada sada živi na ulici, Eriku se čini kao priča idealna da ga lansira visoko u svetu novinarstva, ne samo na sportskoj strani, već u mnogo prestižnije nedeljno izdanje dnevnika za koji radi. Priča završava na naslovnoj strani nedeljnog magazina, a Eriku se ispunjava životni san da postane novinarska zvezda; Međutim, ne zadugo jer se ispostavlja da podaci kojim je raspolagao nisu bili tačni i da 'Šampion' nije onaj za koga se predstavlja.

Džoš Hartnet tumači ulogu ambicioznog mladog novinara:


«Trebalo je da shvati da to nije istina, da je objavljivao laži, ali mislim da je u tome cela poenta filma. On je vrlo talentovan, ali nije naučio da se uozbilji i preuzme odgovornost za svoje postupke. Tu je paralela sa njegovim poslom i odnosom koji ima sa ženom i detetom. Verovatnije je da će ići linijom manjeg otpora, da će pokušati da se ponaša impresivno, a ne da zaista bude impresivan».

Semjuel L. Džekson igra 'Šampiona' čiji pravi identitet, kada je konačno otkriven, primorava novinara da preispita svoje motive za ono što radi. Reditelj i koscenarista filma Rod Luri kaže da je pitanje novinarske etike možda okvir za priču, ali da je kljulčni ugao za njenu definiciju odnos očeva i sinova. On sam ima sina tinejdžera, a njegov otac je poznati politički karikaturista i novinar Renan Luri.

«Svaki otac želi da bude najbolji na svetu. Svi mi želimo da budemo heroji svojih sinova i to nas ponekad dovede u veliku nevolju, pogotovo ako mislimo da je to važnije odonoga što u stvari jesmo. Naši sinovi će nas voleti bez obzira na sve, i za njih ćemo svakako biti heroji. Ono što ja želim da poručim ljudima ovim filmom jeste: 'Nemojte preterano da se trudite. Vaša deca će vas voleti, jer ste njihov otac'. Na kraju krajeva, ako ne bude iskreni prema njima, ona će to otkriti».

U filmu "Resurrecting The Champ" tvrdog urednika sportske rubrike igra veteran Alan Alda, dok se Teri Hečer, poznata po ulozi u vrlo gledanoj TV seriji «Očajne domaćice» pojavljuje u ulozi TV producentkinje koja mladom novinaru nudi veću publiku, samim tim i veću slavu. U filmu se pojavljuju i neke stvarne poznate ličnosti iz sveta sporta, poput zvezde američkog fudbala Džona Elveja i legendarnog boksera Džejka Lamote.

XS
SM
MD
LG