Linkovi

Din, dostigao brzinu od 240 kilometara na sat, stiže na meksičku obalu


Desetine hiljada turista napustilo je plaže na meksičkoj rivijeri Maja pred naletom uragana Din koji je u proteklih nekoliko dana usmrtio najmanje deset ljudi.

Din, koji je dostigao brzinu od 240 kilometara na sat, trebalo bi sutra ujutro da dođe do obala Jukatana, a američki Nacionalni centar za proučavanje uragana je saopštio da bi Din mogao dostići snagu uragana pete, najsnaznije kategorije.

Očekuje se da će sredinom nedelje Din, koji je u Karibima dosad usmrtio deset ljudi, preći preko poluostrva Jukatan i ući u Meksički zaliv, odakle je meksička državna naftna kompanija već evakuisala 14.354 radnika i zaustavila proizvodnju. Uragan Din juče je delimično zahvatio Jamajku i Kajmanska ostrva koji su izbegli glavni nalet oluje. Danas je Din prošao na oko 550 kilometara od obala Belizea.

U nekim oblastima na jugu američke države Teksas stanovništvo je počelo takođe da se priprema za mogući nalet uragana Din ako se on približi Meksičkom zalivu. Vlasti teksaškog grada Braunsvila pozvale su stanovništvo da se evakuiše u oblast u blizini granice sa Meksikom.

XS
SM
MD
LG