Linkovi

Opozicija: Logično da medijator razgovora vlasti i opozicije bude Vujanović


Crnogorska parlamentarna opozicija ocijenila je danas da bi bilo logično da medijator razgovora vlasti i opozicije u vezi sa novim ustavom bude predsjednik Republike Filip Vujanović.

’’Očekujemo zvaničan poziv i ponudu od vladajuće garniture i Vujanovića’’, kazao je potpredsjednik Pokreta za promjene Branko Radulović nakon sastanka predstavnika parlamentarne opozicije, kome su prisustvovali predstavnici gotovo svih parlamentarnih opozicionih stranaka.

Na pitanje o mogućnosti da potpredsjednik Demokraske partije socijalista Svetozar Marović bude medijator razgovora vlasti i opozicije u vezi sa novim ustavom, Radulović je rekao da će se opozicija o tome odrediti kada dobije zvaničan poziv.

Radulović je kazao da je opozicija dogovorila dalju dinamiku oko usaglašavanja ustava i stvaranje zajedničke platforme i da će koordinator u vezi sa tim biti poslanik SNP-a Velizar Kaluđerović.

On je, na pitanje da li vjeruje da će se opozicija dogovoriti o zajedničkoj strategiji u vezi sa ključnim pitanjima kao što su jezik, crkva i simboli, kazao da ‘’ne bi prejudicirao stvari koje će biti u drugom ili trećem krugu usaglašavanja opozicije’’.

A politički analitičar Miloš Bešić smatra da je kompromis Demokratske partije socijalista i opozicije o usvajanju ustava u parlamentu moguć, bez obzira što Socijaldemokratska partija, ne bi podržala takvo rješenje. Besić je rekao da se DPS pokazao kao "vrlo pragmatična partija, koja lako može da privremeno promijeni ideološku matricu".

XS
SM
MD
LG