Linkovi

Predsednik Džordž Buš: Neumesne izjave o napadu na sve baze Al Kaide


Američki predsjednik Džordž Buš ocenio je kao "neumesne" izjave da bi Sjedinjene Države trebalo da napadnu sve baze Al Kaide u Pakistanu i naglasio da Vašington poštuje suverenitet svog saveznika. Predsednik je ove stavove izneo u telefonskom razgovoru sa pakistanskim predsednikom Pervezom Mušarafom, kome je čestitao 60. godišnjicu sticanja nezavisnosti, koja se obeležava 4. avgusta.

Barak Obama, kandidat Demokratske stranke na predstojećim predsedničkim izborima, rekao je da će, ukoliko bude izabran novembra 2008, biti spreman za napade američkih snaga na sve baze Al Kaide u Pakistanu, sa odobrenjem ili bez pakistanske vlade. Buš je u razgovoru sa Mušarafom naglasio da SAD u potpunosti poštuju suverenitet Pakistana i cene njegovu rešenost da se bori protiv Al Kaide i drugih terorističkih organizacija.

Američki predsjednik je ukazao da takve izjave ne "služe interesima ni jedne ni druge zemlje". Buš je, ne pominjući Obamino ime, te izjave opisao kao "neumesne" i konstatovao da se često daju u predizbornim kampanjama.

XS
SM
MD
LG