Linkovi

Album Krisa Dotrija - zvezde Američki idol - najprodavaniji u ovoj godini


Kris Dotri je jedno od najvećih novih imena američke rok scene. Njegov uspon nije bilo nimalo lak, štaviše - iznenađujući. Pre godinu, glasovima publike, Dotri je ispao u pretposlednjem krugu takmičenja za Američkog idola i sve je govorilo da će ga, kao i mnoge talentovane vokale pre njega, javnost brzo zaboraviti.

Međutim, Dotri tek počinje. Formirao je sopstveni bend i objavio debi album koji je već prodat u tri miliona primeraka. O svom uspehu i meteorskom usponu, Dotri je nedavno razgovarao sa kolegom Lerijem Londonom.

Pamtiće Kris Dotri ovu godinu zauvek. Njegov debi album najprodavaniji je u Americi, a njegove koncerte kritičari nagrađuju pohvalama. Njegov bend, nazvan po prezimenu Dotri, trenutno je na turneji sa kanadskim sastavom Nickleback. Dotri, međutim, kaže da nije uvek mislio o tome da će postati rok zvijezda.

"Hteo sam da budem crtač stripova. Išao sam na sve moguće časove crtanja kao srednjoškolac. Ali kad sam konačno došao u svet muzike, shvatio sam da je to upravo ono što želim", kaže Dotri.

Kris Dotri se prijavio na audiciju za Američkog idola po nagovoru supruge Dejne. Priznaje da ga je baš ona pogurala, jer je već godinama želela da se oproba.

“Pristao sam - hteo sam i sam da vidim šta će se desiti.“

Dotrijev trenutno veliki hit "Home" napisan je mnogo pre nego je prvi album izašao iz produkcije. Postao je toliko popularan da su takmičari ovogodišnjeg nadmetanja za Američkog idola, tim hitom ispraćani kad god bi publika odlučila da im uskrati poverenje. I sam Dotri bio je iznenađen uspehom.

"Ta numera je počela da se emituje na radio talasima, a ja o tome čak nisam ni znao. Onda su ljudi počeli da traže da je čuju. Nismo u početku znali šta da radimo, ali smo onda odlučili da publici damo ono što želi!"

Kris je svom bendu dao ime po sopstvenom prezimenu, kako bi izrazio samopouzdanje, veru u sopstveni muzički i pesnički talenat.

"Nikad nisam pokušavao da uradim nešto što su radili druge popularne osobe. Nikad nisam želeo da budem neko drugi. Ja sa Ja i sa tim geslom živim od šesnaeste godine. Ako se ljudima dopadam, oni znaju zbog čega. Ako ne - isto znaju zašto. Takav sam kakav sam..."

Povezani članci

XS
SM
MD
LG