Linkovi

Predsednik Vlade Vojislav Koštunica: Srbija ceni podršku Rusije


Predsednik Vlade Srbije Vojislav Koštunica izjavio je da je zajednička politika Srbije i Rusije, zasnovana na poštovanju temeljnih načela Povelje Ujedinjenih nacija, u potpunosti rukovođena očuvanjem mira i stabilnosti na Balkanu i samim tim u Evropi.

Srbija ne traži ništa više, nego da i za nju važe pravila Ujedinjenih nacija koja važe za sve države, rekao je Koštunica.

"Reč Rusije koju smo čuli od predsednika Vladimira Putina u odbrani međuarodnog prava najveća je podrška Srbiji u odbrani Kosova i Metohije", ocenio je srpski premijer u izjavi medijima.

Prema njegovim rečima, izuzetno je značajno što Rusija pruža podršku srpskom narodu i Srbiji u borbi za poštovanje prava i najnosnovnije pravde.

"Zato Srbija posebno ceni stav Putina i jasno je da mi principijelnu politiku Rusije razumemo kao potvrdu najdubljeg prijateljstva dva naroda", naglasio je premijer.

Koštunica je ukazao da zajednička politika Srbije i Rusije i prijateljstvo dva naroda nisu usmereni ni protiv koga, već imaju za cilj poštovanje međunarodnog prava i očuvanje trajnog mira i stabilnosti u celom regionu.

XS
SM
MD
LG