Linkovi

Džoni Dep i zvezda Bolivuda Amitab Bačan igraju u novom filmu Šantaram


Dobitnica prestižnih nagrada, rediteljka Mira Nair, čiji su filmovi, pored ostalih, i Veniti Fer i Misisipi Masala, kaže da je njen naredni projekat film pod nazivom Šantaram. To je priča o Australijancu koji beži u Bombaj u Indiji. U filmu će igrati holivudska zvezda Džoni Dep i bolivudska lengenda Amitab Bačan.

Dep će igrati begunca Šantarama, koji bezi iz jednog australijskog zatvora visoke bezbednosti i nalazi pribežište u Bombaju, indijskom centru finansija i zabave, gde otvara besplatnu kliniku u jednoj sirotinjskoj četvrti, radeći itovremeno za gradsku mafiju. Mira Nair je rekla novinarima u Njujorku da uskoro planira da počne snimanje.

”Upravo smo završili scenario i treba da počnemo produkciju verovatno u avgustu, a snimanje ćemo početi krajem godine u Indiji i drugim zemljama“, kaže Mira Nair.

Nair dodaje da veruje da reditelji do sada nisu uspevali da pokažu stvarnu vezu Istoka i Zapada.

”Film Šantaram je velika prilika da, za promenu, shvatimo pravu prirodu veze Istoka i Zapada. Toliko često smo to videli. To je neverovatan način da shvatimo snagu obe kulture koje ja tako dobro poznajem, u priči koja je fantastična avantura i zapravo neka vrsta duhovnog iskupljenja. Mislim da je to odlična priča za velike glumce poput Džonija Depa i Amitaba Bačana, koji igraju oca i sina, što je prilično neobična kombinacija.“

Mira Niar kaže da je Bačan bio oduševljen kada mu je ponudila ulogu.

”Rekao mi je: ti si naša. Mislim da znaš šta mogu da pružim. Rekla sam da znam i da ću sa njim napraviti nešto zaista neuobičajeno. Bačan je rekao da mi veruje i da mu je drago da učestvuje u tom projektu. Zaista je bio uzbudjen. Neverovatna stvar u vezi sa njim je da je - kada je reč o filmu - i dalje dete, jer ga kamera izuzetno uzbuđuje. Ovo je uloga kakvu još nije igrao, odnosno još nije nastupio u medjunarodnom filmu sa nekom svetskom zvezdom i prilično dobrim rediteljem“, zaključila je Mira Nir.

XS
SM
MD
LG