Linkovi

Glavni tužilac Haškog tribunala Karla del Ponte u ponedeljak u Podgorici


Glavni tužilac Haškog tribunala Karla Del Ponte boraviće u ponedeljak u Podgorici gde će razgovarati sa crnogorskim zvaničnicima o saradnji. Del Ponte će razgovarati s crnogorskim predsednikom Filipom Vujanovićem, premijerom Željkom Šturanovićem, direktorom Agencije za nacionalnu bezbednost Duškom Markovićem i direktorom Uprave policije Veselinom Veljovićem.

Saopšteno je da će Vujanović i Del Ponte dati izjave za javnost u 12 sati i 40 minuta u vili "Gorica".

Crnogorski ministar unutrašnjih poslova Jusuf Kalamperović kazao je da niko nikada iz policije nije rekao da u Crnoj Gori nema haških optuženika, već da vlasti nemaju informaciju o tome. On je rekao da ne zna da li se još neko od haških optuženika krije na teritoriji Crne Gore, ali da, ako se ispostavi da ih ima, neće biti izuzetaka kada se radi o hapšenju tih lica.

„Ukoliko budemo dobili takve informacije neće biti izuzetaka kada se radi o hapšenju tih lica“, kazao je Kalamperović.

Crnogorski vrhovni državni tužilac Vesna Madenica najavila je da će od glavne tužiteljice Haškog tribunala tražiti podatke koji se odnose na moguće slučajeve ratnih zločina na teritoriji Crne Gore. Iz Tribunala je saopšteno da će osim Crne Gore, Del Ponte posetiti i Bosnu i Hercegovinu i Hrvatsku.

XS
SM
MD
LG