Linkovi

Đoković konačno u osmini finala, Zimonjić u četvrtfinalu dubla


Posle tri dana, tri sata i 39 minuta efektivne igre, najbolji srpski teniser Novak Đoković konačno se plasirao se u osminu finala Vimbldona. Duel Đokovića i Nemca Nikolasa Kifera, koji je počeo u ponedeljak završen je nešto pre jedan sat po londonskom vremenu na terenu broj dva pobedom četvrtog nosioca od 3:1, po setovima 7:6 (4), 6:7 (6), 6:2, 7:6 (5).

U trenutku poslednjeg prekida rezultat je bio 1:1 u setovima, a Đoković je danas vrlo brzo napravio veliku prednost u trećem setu, poveo sa 4:0 i lako priveo taj deo igre kraju. U četvrtom setu, obojica tenisera dobro su čuvala svoj servis, tako da se ušlo u treći taj-brejk, u kome je Đoković prvi došao do dve meč lopte i posle prokockane prve na svoj servis, iskoristio drugu na servis Nemca, koji je napravio 53. neiznu]enu grešku na meču. U osmini finala, Đoković će igrati protiv Australijanca Lejtona Hjuita, vimbldonskog šampiona iz 2002, sa kojim se u karijeri sastao samo jednom, prošle godine u trećem kolu US Opena i Hjuit je tada bio ubedljiv – 6:3, 6:1 i 6:2.

Novu pobedu devetog dana takmičenja na ovogodišnjem Vimbldonu ostvario je i najbolji srpski dubl igrač, Nenad Zimonjić. On i Francuz Fabris Santoro, 4. nosioci na turniru, lako su se plasirali u četvrtfinale pobedom nad Česima Levinskim i Skočem6:1, 6:2 i 6:4 za svega sat i 20 minuta igre. Njihovi naredni rivali biće peti u žrebu, Martin Dam iz Češke i Leander Paes iz Indije.

U ostalim singl mečevima danas, drugi nosilac, Španac Rafael Nadal takođe je završio svoj meč trećeg kola pobedivši Robina Soderlinga iz Švedske u pet setova (6:4, 6:4, 6:7 (7), 4:6 i 7:5), dok su treći nosilac Endi Rodik i 12. u kosturu, Rišar Gaske, obezbedili plasman u četvrtfinale, gde će se za jednog od njih ovogodišnji turnir završiti, s obzirom da igraju jedan protiv drugog. Kod teniserki, Venus Vilijams je postala poslednja učesnica četvrtfinala, pošto je sa 6:1 i 6:3 pobedila drugu nositeljku, Mariju Šarapovu. Starija od sestara Vilijams u narednoj rundi igra protiv još jedne Ruskinje Svetlana Kuznjecove.

A prve polufinalistkinje trećeg Grend Slema sezone su Francuskinja Merion Bartoli i Belgijanka Žistin Enan. Dvadeset-dvogodišnja Bartoli, 18. nositeljka, pobedila je Holanđanku Mihaelu Krajiček, iako je, kao i protiv Jelene Janković, izgubila prvi set. Na kraju je bilo 3:6, 6:3, i 6:2 za Francuskinju. Najbolja tensierka sveta takođe je morala da igra tri seta, ali je još jednom bila bolja od Serene Vilijams, ovog puta 6:4, 3:6 i 6:3. Enan i Bartoli sastaće se u prvom polufinalu, a drugi polufinalni par biće poznat sutra, kada se završe mečevi Ana Ivanović – Nikol Vaidisova i Svetlana Kuznejcova – Venus Vilijams.

XS
SM
MD
LG