Linkovi

U Vašingtonu u toku 41. festival folklora koji organizuje Smitsonian


Taj godišnji dogadjaj okuplja predstavnike kultura iz zemalja širom sveta koji nastoje do zabave posetioce i da ih ujedno upoznaju sa zemljama i regionima iz kojih potiču.

Tu su pesma i igra....narodna radinost...izložbe i prezentacije...i puno puno hrane. Sve se to odvija na festivalu folklora institucije Smitsonian.Taj dogadaj svake godine okuplja u Vašingtonu predstavnike kultura iz celog sveta. Ovogodišnji festival ima tri glavne teme - Reka Mekong - zbližavanje kultura, Koreni kulturnog nasledja Virdžinije i Severna Irska u Smitsonianu.

Posetioci mogu da se upoznaju i razgovaraju sa ljudima iz brojnih regiona i nauče nešto o njihovoj istoriji i kulturi. Di-Di Darden je vlasnik radnje za prodaju šunke u Virdžiniji.

”Ovo je uzbudljivo za sve nas, jer to nismo ranije iskusili. Da, zaista je bilo uzbudljivo primiti poziv od Smitsonian institucije,“ kaže ona.

Kolin Felton je doputovao iz Kenta u Engleskoj da bi prisustvovao festivalu. On je po zanimanju berač hmelja.

”Svojevremeno smo bili plaćeni pet penija. To je bila najbolja zarada koju smo imali.“

Felton sada radi na velikoj farmi hmelja i njegova prezentacija je deo teme ”Koreni nasledja Virdžinije“. Ejmon Mekguajer je takodje doputovao izdaleka. On je iz Belfasta u Severnoj Irskoj i došao je da prikaže duboreze i bubnjeve koje pravi. Medjutim, u duhu festivala, više ga je zanimalo da pogleda šta drugi imaju da pokažu.

”Zanimaju me druge kulture, a takodje želim da razgledam Vašington. Medjutim, najviše sam zainteresovan da vidim stvari iz Delte reke Mekong.

Festival folklora biće otvoren do 8 jula.

Povezani članci

XS
SM
MD
LG